
Okulumuz 1-B sınıfı öğrencileri öğretmenleri M. Mehtap YILMAZ rehberliğinde
Azerbaycan, Romanya, Sırbistan ve Türkiye 'den ortaklarıyla konusu oyun yoluyla
matematik öğrenimi olan "GAME'S OF MAHT" adlı eTwinning projesine başladılar.
Öğrencilerimizin keyifli ve verimli süreç geçirmelerini diliyoruz.

1.Hafta Etkinliklerimiz:
Matematik dersi kazanımlarımızdan ritmik saymalar konusunu , beden eğitimi ve oyun dersi ile disiplinler arası ilişki kurarak
işledik. Geleneksel oyunlarımızdan saklambaç oyununu oynarken; sayma bölümünü seviyemize uygun olarak birer, ikişer, beşer ve onar sayma yaparak ritmik saymalar kazanımını edindik. Ardından wordwall ve learningapps web2.0 araçlarıyla ritmik saymalar konulu hazırlanan oyunlarımızla kazanımlarımızı işledik.Hem eğlendik, hem öğrendik.


2.Hafta etkinliklerimiz:
1 1. sınıf matematik dersi kazanımlarından olan "Yirmiye kadar toplama işlemini yapar." kazanımını öğrenmek i.in Azerbayca'ın geleneksel oyunlarından "Menekşe" oyununu oynadık. Yeni oyunu çok sevdik. aynı kazanımı Scratch web 2.0 aracını kullanarak da oynayarak iyice pekiştirmiş olduk.

3.Hafta etkinliklerimiz:
Geleneksel oyunlarımızdan köşe kapmacayı uyarlayarak matematik dersine ait " Beşer ritmik sayma yapar." kazanımını işledik. Akabinde "Wordart" web 2. 0 aracını kullanarak konuyu pekiştirme çalışmalarını eğlenerek tamamladık. Ortaya çıkan desenlerimizi proje panomuzda sergiledik.

4.Hafta etkinliklerimiz:
Matematik dersimize ait " Toplama işleminde verilmeyen toplananı bulur." kazanımımızı geleneksel oyunlarımızdan "Yakan Top" a uyarlayarak öğrendik Çok da eğlendik. Sonrasında "Wordwall" web 2.0 aracı ile pekiştirme çalışmalarımızı yaparak kazanımımıza ait çalışmalarımızı tamamladık.


5.Hafta etkinliklerimiz :
Romanya'nın geleneksel oyunlarından seksek oyunumuza benzeyen "Şotron" oyununu çıkarma işlemine uyarlayarak oynadık. .Matematik dersi kazanımlarımızdan " 20 içinde çıkarma işlemi yapar." ı "Cram" web 2.0 aracı ile tekrar ettik.


6. Hafta etkinliklerimiz:
1. Matematik dersi kazanımlarımızdan "Tam ve yarım saatleri okur." kazanımını geleneksel oyunlarımızdan "Yağ Satarım" oyununa benzeyen "Where is the witch" ile sonrasında da wordwall web 2.0 aracı ile öğrendik.


DÜNYA Pİ GÜNÜ ETKİNLİĞİMİZ:
Trabzon - TURKIYE Pi Günü ile ilgili boyama ve kodlama çalışmalarımızı yaptık. Pi sayısını araştırdık, hakkında bilgiler edindik. Çalışmalarımızı proje panomuzda sergiledik. Çalışma fotoğraflarımızdan ortak çalışmamızdaki görevimiz olan "E" ve "T" harflerinin kolajını oluşturarak, ortak çalışmamıza ait görevimizi yerine getirdik.

Çalışmamızın tamamlanmış halini aşağıdadır.
Ortak kültürel değerimiz baharın gelişini kutladığımız etkinliğimiz:
Baharın gelişini kutlamak için ortaklarımızın yumurta boyama ve kırma geleneklerini proje konumuza uyarladık. Boyadığımız yumurtalarımızı çeşitli matematik sembolleriyle süsledik ve üzerlerine şimdiye kadar öğrendiğimiz matematik dersi kazanımlarına ait sorular yazdık. sonrasında birbirimize soruları sorduk .Bilen bilemeyenin yumurtasını kırdı. Hem farklı kültürel değerleri öğrendik, hem kazanımlarımızı gözden geçirmiş olduk, hem de çok eğlendik.


23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Etkinliğimiz:
23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı kutlamaları için hazırladığımız ortak ürünümüz olan afiş çalışmamızda bize düşen bölümü hazırladık ve diğer bölümlerle birleştirilmesi için gönderdik.

E Twinning Günü :
e Twinning Günü etkinliklerimiz kapsamında bilgisayarsız kodlama çalışmaları ve boyama yaptık. Çalışmalarımızı ve eTwinning hakkında bilgilendirici yazıları kullanarak proje panomuzda eTwinning Günü panosu hazırladık.

Karışık Ülke Takımı Çalışmamız:
Melek Çelikkol ve Ülkü Canpolat hocalarımız ve öğrencileriyle bir araya gelerek projemiz için şiir yazdık. Öğrencilerimiz birlikte çalışmaktan büyük keyif aldılar.

Melek Çelikkol ve Ülkü Canpolat hocalarımız ve öğrencileriyle bir araya gelerek projemiz için şiir yazdık. Öğrencilerimiz birlikte çalışmaktan büyük keyif aldılar.
